Om KMC Agro

Om KMC Agro

KMC Agro kontraherer og sælger en stor del af de læggekartofler som andelshaverne hos de 3 kartoffelmelsfabrikker og KMC Granules hvert år køber ind til udskiftning.
Vi er involverede i hele produktionen af læggekartoflerne fra de første meristemer til kartoflerne rives til mel eller forarbejdes til pulver og flakes.

Vi er altid efter bedre sorter til vores avl, og vi har derfor et stort kontaktnet blandt europæiske forædlere af kartofler. Vi er desuden direkte involverede i direkte forædling via LKF-Vandel.
Dette er vigtigt af hensyn til sikring af bedre ydende sorter, som også har de fornødne sygdomsresistenser.

KMC Agro udfører, i samarbejde med SEGES, Ytteborg og SAGRO, praktiske kartoffelforsøg. Disse forsøg omfatter bl.a. sortsforsøg, gødningsforsøg og andre forsøg, der henvender sig til den praktiske avl og dermed til udviklingen af avlen hos vore avlere.

Rådgivning til andelshaverne er en naturlig forlængelse af salget af læggekartofler og forsøgsarbejdet, og derfor anvender vi en del tid at viderebringe resultaterne til avlerne.
Det arbejde gøres i samarbejde med fabrikkernes egne rådgivere og rådgiverne på de Landøkonomiske foreninger.

Kontakten til myndighederne, NaturErhvervstyrelsen, er en anden væsentlig funktion, hvorigennem vi er med til at påvirke udformningen af love og bekendtgørelse.

Rådgivning til andelshaverne er en væsentligt del at KMC Agros arbejde.

 

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK